Nooit zonder
warm water. 

Verwarmingsinstallaties zorgen ervoor dat u nooit zonder warm water zit en dat uw huis op een prettige en zuinige manier wordt verwarmd. Annhil Installatietechniek B.V. is niet voor niets al vele jaren ATAG-Select dealer. Zij zorgen voor het onderhouden van verwarmingsinstallaties en eventueel het vervangen van oude installaties.

“Als wij merken dat een installatie aan vervanging toe is, geven wij vrijblijvend een advies. De nieuwste hoogrendementsketels (de naam zegt het al) stoken zuiniger en hebben dus een hoger rendement. Bovendien zijn ze kleiner en leveren ze meer warm water voor gebruik in bad of douche. Daarnaast leveren wij ook vloerverwarming, radiatoren en moderne designradiatoren.”

Bij verwarming denkt u misschien alleen aan een CV-ketel met radiatoren. Maar heeft u wel eens gedacht aan een combiketel, vloer- of wandverwarming, designradiatoren of weersafhankelijke regeling? Allemaal oplossingen die uw woongenot verhogen. Uw Verwarmings-specialist vertelt u er graag meer over.

Voor de regeling van uw cv-toestel kunt u kiezen uit twee typen thermostaten. De ene thermostaat houdt de woonkamer constant op één en dezelfde ingestelde temperatuur. Dit is de kamerthermostaat. Wereldwijd de bekendste en meest verkochte kamerthermostaat is de Honeywell Round.

Voor de moderne modulerende cv-toestellen introduceerde Honeywell de BasicStat Modulation. Deze digitale kamerthermostaat wordt heel eenvoudig ingesteld op de gewenste temperatuur en handhaaft deze uiterst nauwkeurig.

Wenst u echter meer comfort en tevens een besparing op uw energiekosten, dan is de Honeywell Chronoterm klokthermostaat de beste optie. U kunt desgewenst verschillende dagprogramma’s programmeren.

Alle dagen van de week is uw binnenklimaat dan perfect geregeld. Een nuttige functie van de klokthermostaat is het rekening houden met het aanwarmen van de cv-installatie.

Bij de overschakeling van de besparings- naar comforttemparatuur, zal de thermostaat opdracht geven om voor het einde van een periode al te beginnen met het realiseren van de temperatuur die in de volgende periode wordt gevraagd.

Een verwarmingsketel of cv-installatie moet regelmatig worden nagekeken. De apparatuur die zorgt voor binnenklimaat en comfort is gevoelig en kwetsbaar. In de loop van de tijd kunnen nu eenmaal veranderingen optreden in rendement, uitstoot en afstelling.

Bij een geringe afwijking is het effect vaak direct merkbaar, zoals radiatoren die niet warm genoeg worden, een lage waterdruk of een lauwe douche. Tevens is inefficiënt energiegebruik kostbaar. Bij een dergelijke controle hoort natuurlijk ook een goed advies.

Eentje waar mensen iets mee kunnen doen. Zo letten we wel eens op het gebruik van de radiatoren. Er is geen panklare oplossing voor elke woonsituatie, maar het gaat erom dat de warmte die radiatoren afgeven, ook zo goed mogelijk wordt benut. Wat goed is, moet goed blijven. Planmatig onderhoud voorkomt storingen, verlengt de levensduur van de toestellen en staat garant voor veiligheid.

Veel mensen, die bij ons een CV-installatie kopen, kiezen voor een onderhoudsabonnement. Afgezien van regelmatig noodzakelijk onderhoud, waarvoor op initiatief van het installatiebedrijf een afspraak wordt gemaakt, heeft de abonnee als eerste recht op het oplossen van eventuele storingen. Ook in het weekend en zelfs tijdens de feestdagen.